
Υλικά
Για 4-6 άτομα
3 φλιτζάνια τσαγιού μαυροδάφνη
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2-3 φακελάκια γαρύφαλλο
8-10 φλιτζάνια από διάφορα μούρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα(βατόμουρα, φραγκοστάφυλα, φραμπουάζ)
½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
½ φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι (προαιρετικά)
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
1 βάση μαρέγκας γύρω στα 25 εκατοστά σε διάμετρο
Για τη μαρέγκα
6 ασπράδια αβγών
175 γραμμάρια ζάχαρη
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού ξίδι
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα βανίλια σκόνη
Εκτέλεση για τη μαρέγκα
Στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια ενώ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι σιγά σιγά. Όταν σφίξει η μαρέγκα καλά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα. Έπειτα στρώνουμε τη μαρέγκα στο ταψί ανομοιόμορφα και την ψήνουμε για μια ώρα στους 150 βαθμούς. Σβήνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα για 30 λεπτά ακόμα.