spot_img

Αυγοφέτες με ψωμί του τοστ, ντομάτα, μανούρι και πέστο βασιλικού

Υλικά για τις αυγοφέτες:
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ 
  • 3 αυγά 
  • 100 ml γάλα
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • 1/2 κ.γ ξερό θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το στήσιμο:

  • 150 γρ. μανούρι
  • 50 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1 ώριμη ντομάτα
Εκτέλεση:

Για τις αυγοφέτες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε το ψωμί στο μπολ με το χυλό και το αφήνουμε για 3-4 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά. 
  • Έπειτα μεταφέρουμε τις φέτες στο τηγάνι και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από την κάθε πλευρά.

Για το στήσιμο:

  • Κόβουμε το μανούρι στη μέση και το περνάμε από ένα καυτό σχαροτήγανο για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστούν οι χαρακτηριστικές γραμμές, Εναλλακτικά (αν δεν έχουμε σχαροτήγανο) το περνάμε από το αντικολλητικό τηγάνι.
  • Απλώνουμε το πέστο βασιλικό πάνω σε κάθε αυγοφέτα.
  • Έπειτα προσθέτουμε το μανούρι και τις φέτες ντομάτας.
  • Κόβουμε και σερβίρουμε.

Coolartisan.gr

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV