Υλικά για τις αυγοφέτες:
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- 3 αυγά
- 100 ml γάλα
- 1/2 κτγ πάπρικα
- 1/2 κ.γ ξερό θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το στήσιμο:
- 150 γρ. μανούρι
- 50 γρ. πέστο βασιλικού
- 1 ώριμη ντομάτα
Εκτέλεση:
Για τις αυγοφέτες
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε το ψωμί στο μπολ με το χυλό και το αφήνουμε για 3-4 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.
- Έπειτα μεταφέρουμε τις φέτες στο τηγάνι και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από την κάθε πλευρά.
Για το στήσιμο:
- Κόβουμε το μανούρι στη μέση και το περνάμε από ένα καυτό σχαροτήγανο για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστούν οι χαρακτηριστικές γραμμές, Εναλλακτικά (αν δεν έχουμε σχαροτήγανο) το περνάμε από το αντικολλητικό τηγάνι.
- Απλώνουμε το πέστο βασιλικό πάνω σε κάθε αυγοφέτα.
- Έπειτα προσθέτουμε το μανούρι και τις φέτες ντομάτας.
- Κόβουμε και σερβίρουμε.
Coolartisan.gr