spot_img

Αυθεντική καρμπονάρα με αυγό

Η μακαρονάδα είναι πάντα καλή επιλογή για ένα γρήγορο και λαχταριστό φαγητό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια ζεστή και αυθεντική καρμπονάρα.

Οι παραλλαγές στα πιάτα των ζυμαρικών είναι πολλές και σίγουρα, ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις του καθένα, οι σάλτσες ποικίλουν. Από κόκκινη σάλτσα με λαχανικά, μέχρι λευκή με μανιτάρια, στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορούν να σε δελεάσουν.

Υλικά:

Για τα ζυμαρικά

  • 250 γρ σπαγγέτι
  • 20 γρ αλάτι
  • 2 λίτρα νερό

Για το μπέικον

  • 150 γρ καπνιστό μπέικον κομμένο σε κομμάτια ή Guanciale
  • 70 γρ νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά

Για την σάλτσα

  • 2 κρόκοι από μέτρια αυγά
  • 1 μέτριο αυγό
  • 100 γρ τυρί πεκορίνο
  • 70 γρ νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
  • Πιπέρι

Για το στόλισμα

  • Πιπέρι
  • Τυρί πεκορίνο

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και προσθέτουμε το αλάτι.

Ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας (al dente).

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια καπνιστό μπέικον ή Guanciale και το μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αυγό, το τριμμένο τυρί, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε τα σπαγγέτι μέσα στο καπνιστό μπέικον που έχει ροδίσει μαζί με 70 γρ από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά. Προσθέτουμε 70 γρ από το νερό που βράσαμε τα σπαγγέτι μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά τα σπαγγέτι και ρίχνουμε την σάλτσα ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να δέσει!! Στολίζουμε με πιπέρι και τυρί πεκορίνο.

Η συνταγή είναι από το Live Kitchen

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV