spot_img

Burger με λαχανικά, πέστο μαϊντανού & χαλλούμι για Vegetarian

Ψητά κολοκυθάκια, μελιτζάνες και κόκκινες πιπεριές, ζεστό χαλλούμι και δροσιστικό πέστο μαϊντανού, κλείνονται ανάμεσα σε δυο αφράτα ψωμάκια Hamburger χωρίς γλουτένη και κάνουν το πιο λαχταριστό burger του καλοκαιριού.

Υλικά για το πέστο μαϊντανού:

2 ματσάκια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

60 γρ. αμύγδαλα λευκά

2 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

125ml ελαιόλαδο

1 κ.σ ταχίνι

Υλικά για τα burgers:

4 ψωμάκια για Hamburger

2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες

1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες

1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτι

200 γρ. χαλούμι, κομμένο σε χοντρές φέτες

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/4 ματσάκι φύλλα μαϊντανού

Παρασκευή:

  • Ετοιμάζουμε το πέστο μαϊντανού. Βάζουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και χτυπάμε μια-δυο στροφές μέχρι να τεμαχιστούν καλά τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ταχίνι και χτυπάμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί πηχτή και ρευστή σος.

Μπορούμε να ψήσουμε τα λαχανικά με 2 τρόπους

  • 1ος τρόπος: Tα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί, τα ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνουμε στο φούρνο, στο γκριλ, στους 190oC για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  • 2ος τρόπος: Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε σχαροτήγανο και περνάμε τα λαχανικά, λίγα – λίγα, αλατοπιπερώνοντάς τα και γυρίζοντάς τα να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Σε σχαροτήγανο ή κοινό αντικολλητικό τηγάνι περνάμε τις φέτες χαλλούμι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ανοίγουμε όλα τα ψωμάκια Schär Hamburger στα δύο και τα περνάμε για λίγο από το λαδωμένο σχαροτήγανο μέχρι να ξεροψηθεί η κομμένη επιφάνειά τους.
  • Στήνουμε τα burger. Αλείφουμε κάθε ψωμάκι (πάνω και κάτω μέρος) με το πέστο μαϊντανού. Από πάνω βάζουμε 1-2 φέτες χαλλούμι, απο πάνω 1-2 φέτες κολοκυθάκι, 1-2 φέτες μελιτζάνα, 1-2 φέτες κόκκινη πιπεριά και πάντα αλείφουμε λίγο πέστο ανάμεσα στα υλικά. Εάν θέλουμε τοποθετούμε λίγα φύλλα μαϊντανού στην κορυφή και καλύπτουμε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι.

πηγή: xorisglouteni.schaer.com

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV