Το cheesecake είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά, δύσκολο να βρεις κάποιον να μη του αρέσει! Πόσο μάλλον όταν είναι με φράουλες, το αγαπημένο φρούτο της εποχής.
Υλικά για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα βρώμης ή digestive
- 100 γρ. βούτυρο
Υλικά για την κρέμα:
- 800 γρ. τυρί κρέμα παγωμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 10 φρέσκες φράουλες λιωμένες
- 120 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
Υλικά για τη σάλτσα φράουλα:
- 500 γρ. φράουλες
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη ή άχνη
Γαρνιτούρα:
- Φρέσκες φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
- Λιώνουμε το βούτυρο.
- Στον πολυκόπτη προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε για να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση ή σε 6-8 ποτήρια ή σε 6-8 τσέρκια ατομικά. Πιέζουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού.
- Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει.
Για την κρέμα:
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα.
- Προσθέτουμε τις λιωμένες φράουλες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού.
- Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2-3 ώρες.
Για τη σάλτσα φράουλα:
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες, τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τις πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να προκύψει μία ρευστή μαρμελάδα, γύρω στα 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να παγώσει.
- Στη συνέχεια περιχύνουμε το cheesecake και απλώνουμε επάνω φρέσκες φράουλες.
πηγή:athensvoice.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!