Αλεξάκης Γιάννης
Personal chef
Ένα φαγητό τόσο εύκολο που όλοι μπορούν να ετοιμάσουν για το γιορτινό τραπέζι!!
Υλικά:
2 τεμ . χοιρινό κότσι
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό ή ρετσίνα
2 τεμ . κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι- πιπέρι μαύρο
2 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
1 κουταλάκι του γλυκού Κύμινο
4 Πατάτες μέτριες
1 λεμόνι
2 κ .σ . μέλι
2 κ. σ μουστάρδα
200 γρ. ντοματίνια
Ρίγανη- αλάτι- πιπέρι
½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Εκτέλεαη:
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε να στραγγίξει.
Βάζουμε μπολ το ελαιόλαδο, το κρασί ή την ρετσίνα, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι ,κύμινο, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, το σκόρδο, το μέλι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Τοποθετούμε στην μαρινάδα το κρέας και σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ. Το αφήνουμε στο ψυγείο είτε από το προηγούμενο βράδυ πριν το μαγειρέψουμε.
Τοποθετούμε σε γάστρα ή σε ταψί το κρέας, προσθέτουμε την μαρινάδα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς , να ροδίσει από όλες τις πλευρές του.
Στην συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, σκεπάζουμε με καπάκι ή λαδόκολλα και αφήνουμε να ψηθεί για 1 1\2 με 2 ώρες περίπου.
Το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό. Αφού ψηθεί το κρέας μας το αφαιρούμε από την γάστρα και τοποθετούμε μέσα τις κομμένες πατάτες και τα τοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι τον χυμό λεμονιού με λίγο ελαιόλαδο και την ρίγανη και περιχύνουμε τις πατάτες
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!