spot_img

Cupcakes βανίλια με frosting σοκολάτας

Εδώ και λίγα χρόνια, τα cupcakes έχουν ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Με τα χρώματα, με τις γεύσεις τους και για το ότι ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Αυτή η εκδοχή χωρίς γλουτένη, με γεύση βανίλια – σοκολάτα θα αγαπηθεί πολύ!

Συστατικά για την ζύμη:

165 γρ. Μix it Farina

2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

110 γρ. βούτυρο

110 γρ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

1 κ.σ. γάλα

1 κ. γ. υγρή βανίλια

Για τη διακόσμηση:

100 γρ. μαλακό βούτυρο

200 γρ. άχνη ζάχαρη

75 γρ. κουβερτούρα

Παρασκευή:

  • Βάλτε το βούτυρο και την ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε καλά για 1-2 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο και να ασπρίσει.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  • Βάλτε σε θήκες για cupcakes περίπου 40-50 γρ. από το μίγμα αάλογα με το μέγεθός τους.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ᵒC για 20 -25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.

Για το frosting:

  • Χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη.
  • Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί (μέσα σε μπόλ πάνω από νερό που βράζει) ή πολύ προσεχτικά στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Αφήστε τη λιωμένη σοκολάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ρίξτε τη μέσα στη βουτυρόκρεμα. Ανακατέψτε καλά.
  • Βάλτε το μίγμα σε κορνέ και διακοσμήστε τα cupcakes εφόσον έχουν κρυώσει.

πηγή:xorisglouteni.schaer.com

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV