Εδώ και λίγα χρόνια, τα cupcakes έχουν ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Με τα χρώματα, με τις γεύσεις τους και για το ότι ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Αυτή η εκδοχή χωρίς γλουτένη, με γεύση βανίλια – σοκολάτα θα αγαπηθεί πολύ!
Συστατικά για την ζύμη:
165 γρ. Μix it Farina
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
110 γρ. βούτυρο
110 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
1 κ.σ. γάλα
1 κ. γ. υγρή βανίλια
Για τη διακόσμηση:
100 γρ. μαλακό βούτυρο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
75 γρ. κουβερτούρα
Παρασκευή:
- Βάλτε το βούτυρο και την ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε καλά για 1-2 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο και να ασπρίσει.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά.
- Βάλτε σε θήκες για cupcakes περίπου 40-50 γρ. από το μίγμα αάλογα με το μέγεθός τους.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ᵒC για 20 -25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Για το frosting:
- Χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη.
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί (μέσα σε μπόλ πάνω από νερό που βράζει) ή πολύ προσεχτικά στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Αφήστε τη λιωμένη σοκολάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ρίξτε τη μέσα στη βουτυρόκρεμα. Ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε το μίγμα σε κορνέ και διακοσμήστε τα cupcakes εφόσον έχουν κρυώσει.
πηγή:xorisglouteni.schaer.com
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!