
Μια ιδιαίτερα δροσερή μακαρονάδα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ο συνδυασμός του ωμού ελαιόλαδου με τις ντομάτες, την φρέσκια ρίγανη (ή αποξηραμένη για το χειμώνα) μαζί με τυρί φέτα, δίνει απίστευτη γεύση αλλά παράλληλα έχουμε πρόσληψη βιταμινών. Ένα πιάτο που μας δίνει μεγάλη ενέργεια.
Προσωπικά είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα εδώ και πολλά χρόνια. Την φτιάχνω τόσο με σπαγγέτι όσο και με πέννες αλλά και σχεδόν όλα τα είδη ζυμαρικού. Μπορεί να σας την προτείνω για καλοκαίρι αλλά η αλήθεια είναι ότι για μένα είναι η υπέρτατη μακαρονάδα για όλες τις εποχές του χρόνου!
Συστατικά:
- πακέτο ζυμαρικά πέννες
250 γρ. τοματίνια ή 2-3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μπαστουνάκια
2-3 κλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
12-15 ελιές που έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι
200 γρ τυρί φέτα κομμένο σε τρiγωνάκια
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Παρασκευή:
- Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
- Παράλληλα κόβουμε τα λαχανικά μας, το τυρί και μαζί με τα φυλλαράκια της ρίγανης και το ελαιόλαδο τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
- Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά.
- Σερβίρουμε και τρώμε.
Tip:
Πρόσθετο αλάτι στα λαχανικά δε σας προτείνω να βάλετε γιατί το τυρί φέτα είναι ήδη αλμυρό και τα μακαρόνια τα βράζουμε με αλάτι.
Πηγή:xorisglouteni.schaer.com
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!