
Άφθονα και φέτος θα είναι τα σύκα από τον κήπο μας. Τη πρώτη παρτίδα των ώριμων σύκων επιλέγω να την κάνω μαρμελάδα. Μια γευστικότατη μαρμελάδα απλωμένη πάνω σε φρέσκο ζεστό ψωμί ,είναι το τέλειο πρωινό. Η δεύτερη επιλογή είναι τα αποξηραμένα σύκα.
Υλικά:
1 κιλό σύκα
700 γρ ζάχαρη
λίγη κανέλα
1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε από τα μισά σύκα την φλούδα και από τα άλλα μισά κόβουμε το κοτσανάκι Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη από βραδύς στο ψυγείο για να βγάλει τα ζουμιά του αφού δεν θα προσθέσουμε καθόλου νερό. Την επομένη τα διαλύουμε με το ραβδομπλέντερ και τα αδειάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα γιατί πιτσιλάει και τα βράζουμε περίπου 50’. Προσέχουμε να μην μας κολλήσει γι’αυτό ανακατεύουμε συχνά και προς το τέλος προσθέτουμε την κανέλα και το λεμόνι. Ο λόγος που βάζουμε λεμόνι στις μαρμελάδες και στα γλυκά κουταλιού είναι γιατί περιέχει πηκτίνη όπως επίσης και οι φλούδες μερικών φρούτων όπως τα σύκα.
Καλή επιτυχία !!!!
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!