spot_img

Γαρίδες tempura με σκορδαλιά και σάλτσα chimichurri

ΥΛΙΚΑ
  • 8 τμχ. γαρίδες Jinga 30/50 «7 Θάλασσες»Για το chimichurri:
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. μαϊντανό (μόνο φύλλα)
  • 15 γρ. κόλιανδρο (μόνο φύλλα)
  • 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • 1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο
  • ½ σκ. σκόρδο
  • Ξύσμα και χυμό από ½ μοσχολέμονο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το κουρκούτι:

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 9 γρ. μαγιά στιγμής
  • 330 ml μπύρα
  • 25 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 60 ml λευκό ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σκορδαλιά:

  • 2 μεσαίες σκ. σκόρδο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml χυμό λεμονιού
  • 150 γρ. πατάτα βρασμένη
  • 100 γρ. ψωμί ψίχα
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χυλό και τις γαρίδες:

  1. Ρίχνουμε μέσα σ’ ένα δοσομετρητή όλα τα υλικά για το χυλό και τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι.
  2. Αλευρώνουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και τις περνάμε από το χυλό.
  3. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Στεγνώνουμε τις γαρίδες σε χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσουμε το περιττό λαδί.

Για τη σκορδαλιά:

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί, το στραγγίζουμε και το βάζουμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά.
  2. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε βελούδινη υφή.
  3. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι

Για το chimichurri:

  1. Σε ένα κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα.
  2. Πολτοποιούμε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και να πάρει πράσινο χρώμα.
  3. Φτιάχνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Από τον σεφ Σταύρο Γεωργίου

Πηγή:7thalasses.com.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV