ΥΛΙΚΑ
- 8 τμχ. γαρίδες Jinga 30/50 «7 Θάλασσες»Για το chimichurri:
- 50 ml ελαιόλαδο
- 30 ml χυμό λεμονιού
- 50 γρ. μαϊντανό (μόνο φύλλα)
- 15 γρ. κόλιανδρο (μόνο φύλλα)
- 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
- 1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο
- ½ σκ. σκόρδο
- Ξύσμα και χυμό από ½ μοσχολέμονο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το κουρκούτι:
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 9 γρ. μαγιά στιγμής
- 330 ml μπύρα
- 25 γρ. καλαμποκάλευρο
- 60 ml λευκό ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σκορδαλιά:
- 2 μεσαίες σκ. σκόρδο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 20 ml χυμό λεμονιού
- 150 γρ. πατάτα βρασμένη
- 100 γρ. ψωμί ψίχα
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το χυλό και τις γαρίδες:
- Ρίχνουμε μέσα σ’ ένα δοσομετρητή όλα τα υλικά για το χυλό και τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι.
- Αλευρώνουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και τις περνάμε από το χυλό.
- Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Στεγνώνουμε τις γαρίδες σε χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσουμε το περιττό λαδί.
Για τη σκορδαλιά:
- Μουλιάζουμε το ψωμί, το στραγγίζουμε και το βάζουμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά.
- Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε βελούδινη υφή.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι
Για το chimichurri:
- Σε ένα κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα.
- Πολτοποιούμε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και να πάρει πράσινο χρώμα.
- Φτιάχνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Από τον σεφ Σταύρο Γεωργίου
Πηγή:7thalasses.com.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!