spot_img

Γεμιστά μπισκότα βουτύρου με 4 μόνο υλικά

Τρία μόνο υλικά –βούτυρο, κρυσταλλική ζάχαρη και αλεύρι– είναι αρκετά για να ζυμώσεις αυτά τα απλά μπισκοτάκια και να κάνεις το σπίτι να μοσχομυρίσει βούτυρο. Τη γεύση τους θα απογειώσει 1 ακόμη υλικό: η αγαπημένη σου μαρμελάδα, πραλίνα ή οποιοδήποτε άλλο άλειμμα έχεις σπίτι

Υλικά:
  • 230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 65 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 280 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. μαρμελάδας (ό, τι γεύση σου αρέσει) ή πραλίνα
Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Προετοιμάζουμε δύο ταψιά, καλύπτοντάς τα με λαδόκολλα.
  • Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • Τα χτυπάμε καλά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει, για 2 περίπου λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες ίδιου μεγέθους.
  • Με έναν πλάστη, ανοίγουμε κάθε ζύμη σε πάχος 0,5 εκ. Εγώ τις ανοίγω απευθείας πάνω στη λαδόκολλα που έχω τοποθετήσει μέσα στα ταψιά.
  • Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά μπισκότα.
  • Χρησιμοποιώντας κουπάτ με μικρότερο μέγεθος από το ποτήρι που έχουμε χρησιμοποιήσει, κάνουμε σχήματα στο εσωτερικό από τα μισά μπισκότα.
  • Αφαιρούμε και τη ζύμη από το εσωτερικό τους.
  • Τη ζύμη που έχει περισσέψει, την ξανανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο.
  • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή έως ότου τα μπισκότα να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • Χρησιμοποιώντας ό, τι μαρμελάδα ή πραλίνα έχουμε στο σπίτι, βάζουμε ½ κουταλιά της σούπας μέσα στα μπισκότα που δεν έχουμε κόψει με κουπάτ.
  • Απλώνουμε καλά τη μαρμελάδα ή την πραλίνα και «καπακώνουμε» με τα μπισκότα που έχουμε κόψει με κουπάτ.
  • Συντηρούμε σε μεταλλικό δοχείο.

Coolartisan.gr

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV