
Τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι μια αγαπημένη σούπα για πολλούς.
Τι θα χρειαστείτε:
- 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- 1 κούπα ρύζι καρολίνα
- 1 αυγό
- Για το αυγολέμονο: 2-3 αυγά
- 1 1/2 λεμόνι στυμμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα
Εκτέλεση συνταγής:
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, να σκεπάζονται. Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 40-45 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο το ζουμάκι για να μη μας ψήσει τα αυγά και να μην κόψει το αυγολέμονο.
- Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά με ραβδομπλέντερ μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε σταδιακά το λεμόνι και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά με μια κουτάλα ζουμάκι από την κατσαρόλα. Επιστρέφουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ενώ την ανακινούμε ελαφρά επάνω στο μάτι.
- Καλή όρεξη!!!