spot_img

Γιουβέτσι μοσχάρι

Ένα από τα κλασικά πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας το αγαπημένο μας γιουβέτσι με μοσχάρι. Αν θέλετε το σημερινό γιουβέτσι να θυμίζει κάτι από το γιουβέτσι της γιαγιάς που σιγοψηνόταν στο πήλινο, φτιάξτε το σε γάστρα.

Υλικά:

  • 500 γρ. μανέστρα ή κριθαράκι
  • 1½ κιλό μοσχάρι (κιλότο, σπάλα ή ελιά), κομμένο σε μερίδες,
  • 1 κιλό ντομάτες, ώριμες
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • κεφαλογραβιέρα: 180 γρ. τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Αφαιρείτε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις τρίβετε. Πλένετε, στεγνώνετε το κρέας και το αλατοπιπερώνετε. Το βάζετε σε γάστρα, πήλινο ταψί με σκέπασμα, ή πυρίμαχο σκεύος, του προσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, τις ντομάτες, τη δάφνη και το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό.
  2. Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180 °C για 1 ώρα και 30’. Σοτάρετε στο βούτυρο τα κρεμμύδια για 2’ – 3’, μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνετε στο ταψί τη μανέστρα ή το κριθαράκι, τα κρεμμύδια και ζεστό νερό. Συνεχίζετε το ψήσιμο (πάντα με το σκεύος σκεπασμένο) για 1 ώρα ακόμη, συμπληρώνοντας ζεστό νερό αν χρειάζεται. Πασπαλίζετε, αν θέλετε, με το τριμμένο τυρί.

icookgreek.com

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV