Από τη σελίδα συνταγές από Mediterranean Cook
ΥΛΙΚΑ:
- 1 πακέτο (800 γρ.) κατεψυγμένα καλαμαράκια
- (Αν βρείτε φρέσκα ακόμα καλύτερα)
- 1 πακέτο Ζυμαρικά (εν προκειμένω λαζανάκι)
- Πικάντικη σάλτσα ντομάτας
o 750 γραμ. πομοντόρι (ή 1 συσκευασία 250 γραμ. ντομάτα στο τρίφτη)
o 1 μέτριο κρεμμύδι
o 2-3 κρεμμυδάκια φρΈσκα (το λευκό μέρος)
o 3 σκ σκόρδο
o 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
o 1 κουτ του γλ. Πελτέ
o ½ ποτήρι του νερού ζεστό νερό
o ½ κουτ. Τ. γλ. Πάπρικα γλυκιά
o ½ κουτ. Του γλυκού πιπέρι καγιέν
o 1 κουτ. Τ. Σ κάπαρη
o ½ κουτ.τ.γλ ζάχαρη
o 1-2 κλωναράκια μάραθο (αν δεν βρείτε αντικαταστείστε με 1 φύλλο δάφνη)
o Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
o Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από το κόκκαλο και το ράμφος (Αν έχετε χρησιμοποιήσει κατεψυγμένα βγάλτε τα από την προηγούμενη στη συντήρηση, ώστε να ξεπαγώσουν ομαλά). Ξεχωρίζουμε σώμα από τα πόδια. Περνάμε τις ντομάτες στο μούλτι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα κρεμμυδάκια.
Σε κατάλληλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι (να καλύψει τον πάτο)
Σωτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μόλις γυαλίσουν τα σκόρδα. Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Έχουμε διαλύσει τον πελτέ στο ζεστό νερό και τον προσθέτουμε ανακατεύοντας, μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε μέσα και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά (πλην του μάραθου – Αν έχετε χρησιμοποιήσει δάφνη βάλτε τη τώρα), την κάπαρη και την ζάχαρη. Ανακατέψτε ελαφρά, σκεπάστε και σιγοβράσετε τη σάλτσα για μισή περίπου ώρα ή μέχρι να πήξει. Προς το τέλος προσθέστε τον μάραθο ψιλοκομμένο
Σερβίρετε αμέσως με ζυμαρικά που σας αρέσουν. (φροντίστε να τα έχετε βράσει al tende )