ΥΛΙΚΆ:
- 2 ½ κ. μεγάλα καλαμάρια
- 4 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 600 γρ. ρύζι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ. ντομάτες τριμμένες
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 καρότο
- 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
- 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμάρια. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε το ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι και τα πλοκάμια και τα αφήνετε να μαραθούν.
Προσθέτετε τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, το καρότο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και περιμένετε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε και αφήνετε για περίπου 15 λεπτά να βράσουν. Ξεπλένετε το ρύζι.
Χωρίζετε τη σάλτσα που μόλις ετοιμάσατε σε 2 κατσαρόλες. Στη μια προσθέτετε το ρύζι να βράσει μαζί με το περιεχόμενό της και να αποτελέσει τη γέμιση για τα καλαμάρια. Την άλλη την αφήνετε στην άκρη για να βράσετε τα γεμισμένα καλαμάρια. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια παίρνετε ένα-ένα τα καθαρισμένα καλαμάρια και αρχίζετε να τα γεμίζετε. Κλείνετε το κάθε καλαμάρι με μια οδοντογλυφίδα.
Μόλις γεμίσετε όλα τα καλαμάρια, ρίχνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αφήνετε να ζεσταθεί και τα σοτάρετε ένα-ένα. Το κάθε καλαμάρι που σοτάρετε, το μεταφέρετε μέσα στην 2η κατσαρόλα με τη σάλτσα. Όταν βάλετε όλα τα καλαμάρια στην κατσαρόλα, αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 30 λεπτά.
Μπορείτε να συνοδέψετε το υπέροχο γεύμα σας με ένα λευκό κρασί της αρεσκείας σας!!!