spot_img

Κεφτεδάκια μανιταριών

Μια συνταγή για vegan και όχι μόνο!!

Ας μη γελιόμαστε, τα κεφτεδάκια είναι το αγαπημένο φαγητό όλων, στη παραδοσιακή τους μορφή.

Στη συγκεκριμένη συνταγή αντικαθιστούμε το κιμά με μανιτάρια και φασόλια λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

ΥΛΙΚΑ:

-2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για πασπάλισμα με πινέλο
-300 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
-1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
-1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών -αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι, κύμινο, ρίγανη, σκόνη σκόρδου.
-¾ του φλιτζανιού βρώμη
-400 γρ. φασόλια λίμα ή κλασικά φασόλια
-1 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινήστε με το βράσιμο των φασολιών σας, ώστε να είναι έτοιμα όταν φτιάχνετε τα κεφτεδάκια σας. Φροντίστε να τα έχετε μουλιάσει αποβραδίς σε νερό, αφού πρώτα πετάξετε τα χαλασμένα και το επόμενο πρωί βράστε τα σε μια κατσαρόλα, με 2 φλιτζάνια νερό για κάθε 1 φλιτζάνι φασολιών. Μόλις το νερό βράσει, αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, αφαιρώντας τον αφρό.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και ξεκινήστε να φτιάχνετε τα κεφτεδάκια σας. Ζεστάνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο σε θερμοκρασία άνω του μετρίου.

Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα για 10 λεπτά, γυρνώντας τα ανά διαστήματα, μέχρι να εξαφανιστεί κάθε ίχνος λαδιού από το τηγάνι και αυτά πάρουν χρυσαφένια χροιά. Προσθέστε τους το σκόρδο, τη ρίγανη και το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρέψτε για 1 ακόμη λεπτό.

Στη συνέχεια πάρτε τα από τη φωτιά και βάλτε το μισό μείγμα στο μούλτι και το υπόλοιπο σε ένα μπολ, αφήνοντάς το να κρυώσει. Στο μείγμα που έχετε βάλει στο μούλτι, προσθέστε τη βρώμη, τα φασόλια και τη σάλτσα σόγιας και χτυπήστε μέχρι να έχετε πολτό με χοντροκομμένα κομμάτια.

Προσθέστε τον πολτό που μόλις χτυπήσατε στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάστε 16 κεφτεδάκια, στο μέγεθος ενός καρυδιού.

Πάρτε ένα πινέλο και αλείψτε τα κεφτεδάκια σας με λίγο ελαιόλαδο, βάλτε τα σε μια λαδόκολλα και ψήστε τα στον φούρνο για 15 λεπτά, γυρνώντας τα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

πηγή:womensnews.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV