spot_img

Κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

Θέλεις να κάνεις το αγαπημένο κέικ πορτοκάλι πιο θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο, χωρίς την προσθήκη βουτύρου ή άλλων γαλακτοκομικών;

Τότε, δεν έχεις παρά να το ετοιμάσεις με ταχίνι και πορτοκάλι.

Το ταχίνι, αυτό το υψηλής διατροφικής αξίας υλικό, εμπλουτισμένο με την υπέροχη γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού, θα κάνει την κουζίνα σου να μοσχοβολήσει. Ένα πανεύκολο κέικ με φουλ πορτοκαλένια γεύση!

Υλικά

1 ½ κούπα (345 γρ.) καστανή ζάχαρη

3 αυγά
250 γρ.  Ταχίνι με Πορτοκάλι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κάψουλες βανιλίνη

1 κούπα (250 ml) χυμό από πορτοκάλι

1 ½ κούπα (300 γρ.) φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύω σε μεσαία ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
    2. Στη συνέχεια, προσθέτω το Ταχίνι με Πορτοκάλι, το ξύσμα και τονχυμό πορτοκαλιού, καθώς και τις βανιλίνες και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    3. Τέλος, κι ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία, προσθέτω τη φαρίνα και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να δημιουργήσει έναν παχύρευστο χυλό.
    4. Ρίχνω το μείγμα σε καλά λαδωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά, μέχρι βυθίζοντας ένα μαχαίρι στη ζύμη να βγαίνει καθαρό.
  2. Όταν το κέικ έχει ψηθεί, το αφαιρώ από τονφούρνο και τοποθετώ τη φόρμα σε μια σχάρα για μερικά λεπτά να κρυώσει.
  3. Στη συνέχεια, αναποδογυρίζω τη φόρμα στο πιάτο που θα σερβίρω και πασπαλίζω το κέικ με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις:

– Αν θέλεις να κάνεις το κέικ νηστίσιμο, μπορείς να αντικαταστήσεις τα αυγά με μιάμιση ώριμη μπανάνα, την οποία θα λιώσεις με ένα πιρούνι.
Σε αυτή την περίπτωση χτύπα το ταχίνι με την ζάχαρη (για να λιώσει η ζάχαρη) και συνέχισε όλη την υπόλοιπη διαδικασία.  Αν ο χυλός είναι πολύ ρευστός, πρόσθεσε φαρίνα.

– Αν δεν έχεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χρησιμοποίησε αλεύρι για όλες τις χρήσεις στην ίδια ποσότητα
+ 2 κ.γλ. baking powder

Με ρωτάς συχνά:

– Το κέικ δεν μου γίνεται αφράτο; Τι φταίει;

Είναι πολύ σημαντικό να χτυπήσεις πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και σχεδόν να διπλασιάσει τον όγκο του.

– Το κέικ δεν φουσκώνει. Τι μπορεί να έγινε λάθος;

Τρία πράγματα θα πρέπει να προσέξεις.

α) Ο φούρνος σου να είναι πολύ καλά προθερμασμένος.

β) Να μην ανοίγεις ΠΟΤΕ τον φούρνο στο πρώτο μισάωρο &

γ) Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς baking powder να ελέγχεις την ημερομηνία λήξης του.
Πολλές φορές το έχουμε ξεχασμένο στο ντουλάπι και το χρησιμοποιούμε στα κέικ, ενώ έχει λήξει.

πηγή:mamatsita.com

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV