Υλικά:
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
200 γρ. γιαούρτι
1 κ. γλ. υγρή βανίλια
2 κούπες φαρίνα (κοσκινισμένη)
1/2 κ. γλ. αλάτι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Λιώνω το βούτυρο και το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
- Προσθέτω στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο ενώ ταυτόχρονα συνεχίζω το ανακάτεμα με το μίξερ.
- Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα, σταματώ το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και το γιαούρτι και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα , προσθέτω την υγρή βανίλια, την κοσκινισμένη φαρίνα και το αλάτι και χτυπάω ξανά με το μίξερ.
- Γεμίζω τη φόρμα – εδώ το κάθε σπιτάκι – και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 25 περίπου λεπτά μέχρι βυθίζοντας ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
- Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνω για 10 περίπου λεπτά στην φόρμα και ύστερα αναποδογυρίζω και το αφήνω να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Αφού κρυώσει το μεταφέρω στην πιατέλα που θα σερβίρω και το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Mamatsita.com