Πολλές φορές θέλουμε να γευτούμε ένα γρήγορο αλλά και εύκολο γλυκό χωρίς να χρειαστεί να λερώσουμε πολλά σκεύη. Το παρακάτω κέικ θα σας ενθουσιάσει πολύ και κυρίως δεν θα σας ταλαιπωρήσει στη παρασκευή του.
Υλικά
- 1 Φαρίνα
- 250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αυγά
- 360 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού.
- Εκτέλεση
- Λιώνετε, χωρίς να κάψει, το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτετε ένα- ένα τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια ή το ξύσμα.
- Προσθέτετε τη Φαρίνα ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 27 εκατοστών ή σε 2 μικρότερες στρογγυλές διαμέτρου 22 εκατοστών ή σε 2 μακρόστενες διαστάσεων 23×13 εκατοστών. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
- Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 10 λεπτά. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!