spot_img

Κοπιάστε να σας φιλέψουμε!!!

Η Κρήτη είναι ένα νησί με παράδοση στη γαστρονομία και στα αγνά υλικά. Σας παρουσιάζουμε μερικά ξεχωριστά πιάτα που προτείνουμε να δοκιμάσετε όταν την επισκεφτείτε!!

Τσιγαριαστό σταμναγκάθι

Είναι ο άρχοντας των άγριων χόρτων στην Κρήτη. Έχει ελαφρώς πικρή γεύση, γι’ αυτό θα το βρούμε και σαν πικροράδικο. Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και ιδιαίτερη γεύση.

Ασκολύμπροι

Είναι ένα υπέροχο, άγριο χόρτο, με μεγάλη διατροφική αξία. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, όπως με μάραθα, με χοχλιούς, κυρίως όμως με κουκιά και αρνάκι. Είναι αρκετά γευστικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει όταν το δοκιμάσετε.

Ασκορδουλάκοι ή «βολβοί».

Οι ασκορδουλάκοι είναι φυσικό προϊόν της Κρητικής γης. Είναι κρεμμυδοειδής άγριος βολβός που αναπτύσσεται βαθειά μέσα στο χώμα. Θεωρείται εξαιρετικός μεζές, σκέτος ή ως σαλάτα, για να συνοδεύσει την τσικουδιά. Πολλοί, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης.

Μεσαρίτικος Τζουλαμάς

Είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα σε μορφή πίτας, που το απολαμβάνουμε κυρίως τις Απόκριες. Συνδυάζει τη γλυκιά γεύση με την αλμυρή και το αποτέλεσμα είναι μαγικό και πεντανόστιμο.  Περιλαμβάνει σταφίδες, διάφορους ξηρούς καρπούς και κρέας.

Μαραθόπιτες

Μια πίτα με άγρια, εξαιρετικά μυρωδικά και υπέροχη γεύση. Η ύπαιθρος στο πιάτο σας. Το μάραθο με το μοναδικό άρωμά του δίνει μια ξεχωριστή και απολαυστική γεύση στην πίτα. Προτιμήστε τη ψητή και όχι τηγανιτή, καθώς η τελευταία είναι λίγο πιο βαριά.

Σκιουφικτά μακαρόνια

Είναι χειροποίητα, κρητικά μακαρόνια, που φτιάχνουν οι νοικοκυρές στο σπίτι τους. Ξεχωριστή λεπτομέρεια είναι η τρύπα που δημιουργείται στο κέντρο, καθώς τα πλάθουνε, με αποτέλεσμα να περνά η σάλτσα μέσα και να τα κάνει πεντανόστιμα. Φρέσκο ζυμαρικό με ιδιαίτερη τεχνική, που θέλει λίγο περισσότερο βράσιμο από τα κανονικά μακαρόνια.

Χανιώτικο μπουρέκι

Αγαπημένη Χανιώτικη κολοκυθόπιτα, με φρέσκα λαχανικά, πατάτες και πεντανόστιμα κρητικά τυριά. Μπορεί από μόνη της να αποτελέσει ένα νόστιμο γεύμα και να σας κερδίσει με την πλούσια γεύση της και τα φίνα αρώματά της.

Στάκα με αυγά

Ένα γευστικό πιάτο, πλούσιο σε θερμίδες, με ιδιαίτερο άρωμα. Στάκα είναι η τσίπα (κρέμα) του γάλακτος, που εμφανίζεται στην επιφάνειά του μετά από το άρμεγμα. Η ιδιαιτερότητά της είναι στον τρόπο μαγειρέματος. Θέλει συνεχές ανακάτεμα, για να μην κολλήσει.

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!

 

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV