Ένα εύκολο στην παρασκευή του γευστικό πιάτο από τον Executive Chef Ιωάννη Κουφό
Υλικά:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
200 γρ κριθαράκι
50 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
500 ml ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 πράσο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
100 γρ αρακά
80 γρ ανθότυρο ξηρό τριμμένο
2-3 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη
Φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση :
Μαρινάρουμε τα κοτόπουλα με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη το κοτόπουλο, βάζουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και θωρακίζουμε τα κοτόπουλο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180⁰C.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το πράσο, το κριθαράκι και τον αρακά κι σοτάρουμε, σβήνουμε με λευκό κρασί, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για 15 λεπτά.
Μόλις τραβήξει τα υγρά του προσθέτουμε τα ντοματίνια το φρέσκο θυμάρι και τον ξερό ανθότυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε το κριθαράκι, από πάνω το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες, φρεσκοτριμμένο πιππέρι και ξερό ανθότυρο.
Μερίδες 2
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας 2/5
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!