spot_img

Κοτόπουλο Ψητό με Σάλτσα Γιαουρτιού και Ρόδι

Υλικά συνταγής:

1 ολόκληρο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (περίπου 2 κιλά)
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 
3 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδο
30 γρ βούτυρο
200 γρ ρόδι καθαρισμένο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 °C στον αέρα. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το βούτυρο από το ψυγείο μια ώρα πριν το μαγείρεμα. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το μαλακωμένο βούτυρο με το ξύσμα λεμονιού, λίγο φρέσκο θυμάρι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι. Με προσοχή σηκώνουμε την πέτσα από το στήθος του κοτόπουλου και το αλείφουμε εσωτερικά με λίγο από το αρωματικό βούτυρο. Το υπόλοιπο βούτυρο το απλώνουμε εξωτερικά στο κοτόπουλο και μετά πασπαλίζουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με σχάρα με τα στήθη προς τα πάνω και το ψήνουμε για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 °C και ψήνουμε για άλλα 60 λεπτά περίπου. Για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο, τρυπάμε το ένα μπούτι και αν βγει καθαρός ο ζωμός τότε είναι έτοιμο. Αν είναι ροζ τότε ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αφαιρούμε το ψητό κοτόπουλο από το φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά μέσα σε ένα καθαρό ταψί και παράλληλα προχωράμε με την προετοιμασία της σάλτσας γιαουρτιού.

Λιώνουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με τον χυμό του λεμονιού, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το γιαούρτι, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.

Tip: για μεγαλύτερη ένταση μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα γιαουρτιού μια πρέζα μπούκοβο.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και τοποθετούμε τα κομμάτια σε μια πιατέλα. Από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, τους χυμούς από το κοτόπουλο και το ρόδι.

Σερβίρουμε αμέσως το Κοτόπουλο Ψητό με Σάλτσα Γιαουρτιού και Ρόδι μαζί με λευκό ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

Alwayshungry.gr

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV