Μια νηστίσιμη συνταγή που μπορείτε να την δημιουργήσετε και να την απολαύσετε όλο το χρόνο.
Υλικά:
500 γρ κουκιά φρέσκα καθαρισμένα
150 γρ αρακά κατεψυγμένο
5-6 αγκινάρες κατεψυγμένες
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 -4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για τα κουκιά
Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες όπως τα φασολάκια. Αν κάποια κουκιά είναι σκληρά, κρατάμε μόνο τα σπόρια. Πλένουμε τα κουκιά, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 10 λεπτά τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη μια φορά και τα αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.
Όταν έχουμε έτοιμα τα κουκιά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 55-60 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας.
Αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα προσθέτουμε.