Όλες οι ποικιλίες μήλων διαθέτουν πολύ σημαντικές ιδιότητες για την υγεία μας όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Όμως τα αγαπημένα μου είναι τα Granny Smith (Γκράνι Σμίθ) ή αλλιώς ξινόμηλα με το έντονο πράσινο χρώμα τους . Ζουμερά και ξινά στην γεύση τους και πρώτα στην επιλογή για να χρησιμοποιηθούν τόσο σε αλμυρές συνταγές (σαλάτες ,σάλτσες, πίτες) όσο και σε γλυκές συνταγές όπως η σημερινές μηλόπιτες που ο χρόνος παρασκευής τους είναι ελάχιστος. Ιδανικές για το σχολείο , την εκδρομή (όχι τώρα ,μιλώ για παρελθόντα χρόνο) τον καφέ ή το τσάι μας .Ευωδιαστές και μοσχομυριστές με το πλούσιο άρωμα κανέλας!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ:
300 γρ αλεύρι
100γρ ζάχαρη
3 αυγά
75 γρ γάλα
70 βούτυρο
2 μήλα
1 μπέικιν
1 βανίλια
άχνη-ζάχαρη
σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπόλ τα αυγά με την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και την βάζουμε σε ένα κορνέ .Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα και με τον κορνέ κάνουμε στρόγκιλους γεμισμένους κύκλους με την ζύμη. Βάζουμε από πάνω τα μήλα που κόψαμε σε φέτες και τα είχαμε περάσει με ζάχαρη και κανέλα, προσθέτουμε και τις σταφίδες και ψήνουμε για 15-20΄’ στους 180 βαθμούς αέρα. Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη -ζάχαρη.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!