Είναι ένα από τα κλασικά πιάτα της ελληνικής αστικής κουζίνας: το αγαπημένο παστίτσιο με χονδρό μακαρόνι, μοσχαρίσιο κιμά και μια γενναία στρώση μπεσαμέλ.
Υλικά:
Για τον κιμά:
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
- κιμάς μοσχαρίσιος: 750 γρ.
- ντονατάκια κονσέρβας: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- αλεύρι: 6 κουταλιές της σούπας
- βούτυρο: 8 κουταλιές της σούπας
- γάλα: 1,5 λίτρο
- κεφαλογραβιέρα: 250 γρ. τριμμένη
- αυγά: 3
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Για τα μακαρόνια
- μακαρόνια Νο2 για παστίτσιο: 500 γρ.
- βούτυρο: 4 κουταλιές της σούπας
- κεφαλοτύρι και φέτα: 250 γρ. τριμμένα
- αλάτι, πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη: για το ταψί
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζετε πρώτα το μείγμα του κιμά: Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρντίζετε για 8’-10’. Ρίχνετε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε 30’-40’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Κατόπιν ετοιμάζετε την μπεσαμέλ ως εξής: Ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε διαρκώς και προσθέτετε το γάλα σιγά σιγά. Δένετε την κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς και προσθέτετε (έξω από τη φωτιά) την κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και τα αυγά ένα ένα. Ανακατεύετε καλά μετά από κάθε προσθήκη υλικού.
icookgreek.com
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!