spot_img

Μελιτζάνες με παρμεζάνα στο φούρνο

Οι μελιτζάνες είναι θρεπτικές, γευστικές και λαχταριστές αρκεί να της μαγειρέψεις με τον σωστό τρόπο και σήμερα θα τις συνδυάσεις με παρμεζάνα που λιώνει στο φούρνο.

Συστατικά
  • 1,5 κιλό µελιτζάνες
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 ml ντοµάτες, ξεφλουδισµένες και πολτοποιηµένες
  • 2 κ. σ. κοµµένα φύλλα βασιλικού
  • 250 γρ. τριµµένη µοτσαρέλα
  • 100 γρ. τριµµένη παρµεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
  • Κόβεις τις µελιτζάνες κάθετα σε λεπτές φέτες και τις τοποθετείς στο τρυπητό
  • Ρίχνεις αλάτι και τις αφήνεις στην άκρη για μία ώρα
  • Τις πλένεις καλά, τις ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις αλευρώνεις
  • Ρίχνεις λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρεις τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα ενώ τις γυρίζεις
  • Τις τοποθετείς και πάλι σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις στρώνεις στο ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχεις προηγουμένως βουτυρώσει
  • Ρίχνεις πιπέρι και 4-5 κουταλιές της σούπας ντοµάτα πάνω από τη κάθε μελιτζάνα και βασιλικό
  • Απλώνεις από πάνω λίγη µοτσαρέλα και λίγη παρµεζάνα
  • Ψήνεις τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα
  • Τις αφήνεις λίγο να κρυώσουν και σερβίρεις

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV