
Οι μελιτζάνες είναι θρεπτικές, γευστικές και λαχταριστές αρκεί να της μαγειρέψεις με τον σωστό τρόπο και σήμερα θα τις συνδυάσεις με παρμεζάνα που λιώνει στο φούρνο.
Συστατικά
- 1,5 κιλό µελιτζάνες
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 500 ml ντοµάτες, ξεφλουδισµένες και πολτοποιηµένες
- 2 κ. σ. κοµµένα φύλλα βασιλικού
- 250 γρ. τριµµένη µοτσαρέλα
- 100 γρ. τριµµένη παρµεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις τις µελιτζάνες κάθετα σε λεπτές φέτες και τις τοποθετείς στο τρυπητό
- Ρίχνεις αλάτι και τις αφήνεις στην άκρη για μία ώρα
- Τις πλένεις καλά, τις ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις αλευρώνεις
- Ρίχνεις λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρεις τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα ενώ τις γυρίζεις
- Τις τοποθετείς και πάλι σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις στρώνεις στο ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχεις προηγουμένως βουτυρώσει
- Ρίχνεις πιπέρι και 4-5 κουταλιές της σούπας ντοµάτα πάνω από τη κάθε μελιτζάνα και βασιλικό
- Απλώνεις από πάνω λίγη µοτσαρέλα και λίγη παρµεζάνα
- Ψήνεις τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα
- Τις αφήνεις λίγο να κρυώσουν και σερβίρεις
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!