spot_img

Μπιφτέκια με βρώμη και λεμονάτες πατάτες

Μια καταπληκτική συνταγή για μπιφτέκια με βρώμη και λεμονάτες πατάτες που θα τους ξετρελάνει όλους.

Μπιφτέκια με βρώμη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους

Για τις μεθυσμένες πατάτες

  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κομμάτι/ια κουτάκι μπύρα (350ml)
  • 2-3 κλων. φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα μπιφτέκια

  • 800 γρ. κιμά 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 ντομάτα (τριμμένη)
  • 1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
  • 1 κ.σ. ρίγανη (αποξηραμένη)
  • 2 κ.σ. Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
  • Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Για τα μπιφτέκια με βρώμη

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν.

Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε 8 μπιφτέκια.

Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50 λεπτά, τότε τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις μισοψημένες πατάτες.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα το ψήσιμο που επιθυμούμε).

πηγή:argiro.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV