Ένα από τα φρούτα που συχνά ξεχνάμε πως έχουν…εποχή, είναι σίγουρα τα μήλα! Η διαθεσιμότητά τους κατά τη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου μας κάνει να ξεχνάμε πότε είναι η εποχή που μπορούμε να τα βρούμε και να τα καταναλώσουμε ολόφρεσκα.
Το φθινόπωρο, λοιπόν, είναι η ιδανική εποχή για την κατανάλωσή τους και να μια ωραία ιδέα για να τρώνε τα παιδιά μας – κι εμείς – μήλα, σε μπισκότα!
Μπισκότα μήλου χωρίς ζάχαρη
Υλικά
4 μήλα
1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
4 φλ. φαρίνα
1 φλ. καρύδια (ή άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας) ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
4 κ. γλ. μέλι
1 βανίλια ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να έχουμε έναν πολτό μήλου.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μέλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια, τα καρύδια και τη φαρίνα.
- Ζυμώνουμε αρκετά και πλάθουμε τα μπισκότα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Themamagers.gr