Όλοι αγαπάμε τις ομελέτες και κυρίως αυτές που είναι σύνθετες με ξεχωριστά υλικά. Δοκιμάστε να φτιάξετε την ομελέτα με σπαράγγια και θα με θυμηθείτε!!!
ΥΛΙΚΑ
- 1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια καθαρισμένα και βρασμένα
- 8 αυγά
- 1 φλιτζ. γάλα
- 200 γρ. γραβιέρα ή έμενταλ τριμμένα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένα σε ροδέλες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- μοσχοκάρυδο, τριμμένο (προαιρετικά)
- αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Χτυπάτε τα αυγά και το γάλα με τον αυγοδάρτη έως ότου αφρατέψουν. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κρεμμύδι και το τυρί. Λαδώνετε ένα μικρό πιρέξ και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Προσθέτετε τα σπαράγγια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15΄-20΄, ώσπου η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.
Καλή σας όρεξη!!