spot_img

Παραδοσιακό Ναπολέων!!!

Το ξέρω ότι το περιμένατε καιρό αυτό το γλυκό να το παρουσιάσω , ( μιλώ για εσάς που το ζητήσατε) αλλά δεν μπορούσα να χαλάσω την παράδοση του γλυκού ,που γίνετε συνήθως το Πάσχα και όχι μόνο. Όλα τα χρόνια η μητέρα μου έκανε αυτό το γλυκό στο μεγαλύτερο ταψί που είχε (το σινί ) για να το μοιράσει το μισό με -μεγάλη χαρά -στη γειτονιά και στο σόι που όλοι τρελαίνονταν  να το γευτούν και να το απολαύσουν .Όταν ήμουν μικρή και ερχόταν τα ξαδέρφια μου από το Τύρναβο παίζαμε ένα παιχνίδι τις ‘’ σφαλιάρες’’.’ Δεν με πονούσε αυτό όμως τόσο πολύ όσο, ότι φεύγοντας από την επίσκεψη που μας κάνανε, έπρεπε να πάρουν μαζί τους και ένα κουτί Ναπολέων…. τώρα όμως που μεγάλωσα κατάλαβα ότι αυτό το γλυκό είναι τόσο εθιστικό που δεν φτάνει να τρως μόνο ένα κομμάτι.

Ένα γλυκό εύκολο, οικονομικό με πλούσια γεύση, φτιαγμένο από τρείς στρώσεις χειροποίητου φύλλου και δύο στρώσεις κρέμας που έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Το έχουν γευτεί πολλοί και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις . Σας το παρουσιάζω λοιπόν και το αφιερώνω σε όλο μου το σόι!!!  Σε όλους εσάς που έχετε ομάδες μαγειρικής και φιλοξενείτε τις συνταγές μου, σε γνωστούς και αγνώστους που με την θετική τους διάθεση  τις αποδέχονται και τις επικροτούν. Με χαροποιεί όταν μάλιστα μου τις στέλνετε με φωτογραφία στο messenger. Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά, πάντα επιτυχίες σε ότι κάνετε, να έχετε υγεία και Καλή Ανάσταση  !!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΦΥΛΛΑ:

3 αυγά

3 φλ του καφέ ζάχαρη

3 φλ του καφέ ηλιέλαιο

3 φλ του καφέ γάλα

1 φακελάκι αμμωνία

αλεύρι όσο πάρει

(την ζάχαρη και το γάλα τα αφαιρούμε από τα υλικά της κρέμας)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

2 λίτρα γάλα + 1 ποτήρι

1 κιλό ζάχαρη

1 κουτί κόρν φλάουρ

1 με 2 κσ κακάο

αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, το ηλιέλαιο και στην συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό γάλα που έχουμε διαλύσει μέσα την αμμωνία. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ζυμώνουμε τόσο, ώστε να μην μας γίνει η ζύμη σκληρή αλλά ούτε και πολύ μαλακή. Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μέρη και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το φύλλο πρώτα στο τραπέζι και στην συνέχεια το τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί και το ανοίγουμε περισσότερο με τα χέρια μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20′ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:

Βάζουμε σε ένα μπόλ λίγο κρύο γάλα και διαλύουμε το κόρν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα να βράσει με την ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το κόρν φλάουρ μέσα στο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Τοποθετούμε ένα φύλλο στο ταψί, μετά λίγη κρέμα, φύλλο, κρέμα κακάο ((έχουμε διαλύσει το κακάο σε ένα μέρος της κρέμας) ξανά φύλλο και κρέμα. Τέλος πασπαλίζουμε με κομμένα αμύγδαλα.

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα σε όλους!!! 

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img