Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 750 γρ αλεύρι μαλακό
- 270 γρ ζάχαρη άχνη
- 3 μέτρια αυγά
- 250 γρ λιωμένο βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου)
- 50 γρ χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ( ακέρωτο)
- 2 γρ Μαστίχα ( 5 Δάκρυα)
- 1/2 κτγ μαχλέπι
- 2 βανίλιες
- 1/4 κτγ κακουλέ ( κάρδαμο)
- 1/4 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κτγ μπέικεν πάουντερ
Για το άλειμμα
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα ,το κακουλέ ,το μαχλέπι , τις βανίλιες και 70 γρ ζάχαρη άχνη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε την μαγειρική σόδα και το μπέικεν μέσα στο αλεύρι.
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι μέσα στα υγρά υλικά κοσκινίζοντάς το ( σε 2 δόσεις)
- Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
- Χτυπάμε 1 αυγό μέτριο και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 15-20 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία και Καλό Πάσχα!!
πηγή:live-kitchen.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!