
Ο απόλυτος συνδυασμός μέσα σ ένα πιάτο. Ζουμερές πένες με κοτόπουλο και σάλτσα.
Υλικά:
400g ζυμαρικά πένες
1 κ.σ.λάδι
1 κ.γ. αλάτι
Νερό για βρασμό ζυμαρικών
Λευκή σάλτσα:
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
2 & 1/2 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.γ.πιπέρι
1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. Ρίγανη
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
Κοτόπουλο
Υλικά:
2 κ.σ.λάδι
300g κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 κ.γ. σπόροι κύμινου
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/3κ.γ. αλάτι
1 κ.γ.τσίλι
1 φλιτζάνι πιπεριά / πιπεριά (κόκκινο / κίτρινο / πράσινο)
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα (τριμμένη)
4-5 κ.σ.Κέτσαπ ντομάτας
4-5 κ.σ.καυτερή Σάλτσα
Για γαρνιτούρα:
1/2/ κ.γ.Ρίγανη / Μικτά βότανα / μπούκοβο
Ψιλοκομμένη πιπεριά (κόκκινο / πράσινο)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε νερό το αλάτι, το λάδι . Ρίχνουμε τις πένες και βράζουμε για 12 λεπτά. Στραγγίζουμε , ρίχνουμε λίγο κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σβήνουμε και προσθέτουμε το μπούκοβο, το αλάτι , το πιπέρι, τη ρίγανη και τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το τυρί. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το κύμινο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το τσίλι και μαγειρεύουμε ακόμη λιγο. Στο τέλος ρίχνουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Σε πυρέξ ρίχνουμε λίγο μπεσαμέλ να καλύψει τον πάτο. Ραντίζουμε με λίγο κέτσαπ και με καυτερή σάλτσα και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγα μακαρόνια και κοτόπουλο.
Καλύπτουμε με λευκή σάλτσα.
Επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τέλος ρίχνουμε κέτσαπ, καυτερή σως και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και λίγο μπούκοβο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Xrysessyntages.gr