spot_img

Πένες με σπαράγγια και φιστίκια Αιγίνης

Ανοιξιάτικη μακαρονάδα με πένες και σπαράγγια που αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους έρχονται να δέσουν με την παρμεζάνα και τα φιστίκια Αιγίνης για να δώσουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα! Πρόκειται για ένα πιάτο που είναι γρήγορο, εύκολο και συγχρόνως πεντανόστιμο και όποιος το δοκιμάσει θα ενθουσιαστεί!

Υλικά
  • 500γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό με τρύπες
  • 2ματσάκια σπαράγγια
  • 50γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • 1σκελίδα σκόρδο
  • 70γρ. παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι κατά βούληση
  • λευκό πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια αφαιρώντας την άκρη του κοτσανιού ξύνοντας με το πίλερ να φύγουν τα φλούδια.
  2. Κόβουμε το κάθε σπαράγγι στα τρία και όλα μαζί τα βάζουμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια με τρυπητή κουτάλα τα αδειάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν το ωραίο πράσινο χρώμα τους.
  4. Ακολούθως πάλι με τη βοήθεια της τρυπητής κουτάλας τα αδειάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
  5. Ξεκινάμε να βράσουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  6. Σε αντικολλητικό τηγάνι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μη καεί.
  7. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με λίγο αλάτι σε μέτρια φωτιά. Ακολούθως ρίχνουμε λίγο νερό από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια (1 γεμάτη κουτάλα της σούπας και λίγο ακόμα αν χρειαστεί ) μαζί με λίγο λευκό πιπέρι.
  8. Στη συνέχεια κρατάμε λίγα σπαράγγια για τη διακόσμηση του πιάτου και τα υπόλοιπα τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  9. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το χυλό από τα σπαράγγια μαζί με τα φιστίκια και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 3 – 4 σε μέτρια φωτιά να πάρει τη μορφή κρέμας και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.
  10. Αν είναι πολύ πηχτό το φαγητό προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε.
  11. Σερβίρουμε τις πένες και στολίζουμε με τα σπαράγγια που κρατήσαμε και ρίχνουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

πηγή:nicolscooking.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV