
Υλικά:
400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
300 γρ. πένες χωρίς γλουτένη
200 γρ. καλαμπόκι
1 καυτερή πιπεριά
8 ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. κρέμα καρύδας
150 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ. τζίντζερ
20ml ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. κόλιανδρο
3-4 φύλλα βασιλικό
1 μοσχολέμονο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο κομμένο σε φέτες και βράζουμε τα ζυμαρικά.
Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπεριά για 1′.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, την κρέμα καρύδας και τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και τέλος σερβίρουμε την πικάντικη μακαρονάδα με φύλλα βασιλικού, φρέσκο κρεμμυδάκι και φέτες μοσχολέμονο.
-Μπορούμε εκτός από ζυμαρικά χωρίς γλουτένη να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό ή noodles
-Αν δεν έχουμε τζίντζερ αρωματίζουμε με ξύσμα από το μοσχολέμονο
Funkycook.gr