spot_img

Πίτσα χωρίς γλουτένη

Πίτσα χωρίς γλουτένη, με λαχταριστή ζύμη και πολύ νοστιμιά, για απόλαυση χωρίς ενοχές

Υλικά για τη ζύμη:

  • 400 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (περίπου 3 κούπες)
  • 1 πρέζα/ες μπέικιν πάουντερ χ.γ.
  • 2 κ.γ. ξερή μαγιά χ.γ (σκόνη)
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 300 γρ. νερό περίπου (1 γεμάτη κούπα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτα για πίτσα
  • 2-3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • Λίγη μοτσαρέλα μπαστούνι τριμμένη ή παρμεζάνα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό
  • Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ, το αλεύρι, τη μαγιά, το baking powder και με κουτάλι τα ανακατεύουμε.
  • Διαλύουμε το αλάτι στο νερό.
  • Το προσθέτουμε στη ζύμη μαζί με το ελαιόλαδο και το μέλι.
  • Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε τη ζύμη, ξεκινώντας από το κέντρο με κυκλικές κινήσεις.
  • Βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι και ζυμώνουμε για λίγο τη ζύμη στο μπολ.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή κι εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
  • Την αδειάζουμε στον πάγκο και πασπαλίζοντάς αλεύρι οπότε κολλάει στα χέρια, τη ζυμώνουμε και κάνουμε τραβήγματα στην ζύμη για 6 με 8 λεπτά.
  • Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζουμε σε ένα μπολ λαδωμένο ή αλευρωμένο και την σκεπάζουμε.
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα σε ζεστό σημείο της κουζίνας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 230°C.
  • Ακουμπήστε στην κάτω κάτω σχάρα του φούρνου, αναποδογυρισμένο ταψί ή πλάκα ψησίματος για πίτσα.
  • Πρέπει να πυρώσει καλά, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες ταμπανωτού φούρνου πίτσας.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη για πίτσα χωρίς γλουτένη σε δυο μέρη.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ή ακόμα καλύτερα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, με τα δάχτυλα δίνουμε στη ζύμη σχήμα πίτσας με το επιθυμητό πάχος.
  • Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
  • Τη μεταφέρουμε με το αντικολλητικό χαρτί πάνω στην καυτή πλάκα ή ταψί.
  • Την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 12 με 15 λεπτά.
  • Τότε, βάζουμε επάνω στη μισοψημένη πίτσα, λίγη σάλτσα ντομάτα και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Ακουμπάμε εδώ κι εκεί σε κομμάτια, τη φρέσκια μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  • Πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη ή βασιλικό φρέσκο και ψήνουμε την πίτσα, για λίγα λεπτά επιπλέον, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Βγάζουμε την πίτσα σε ξύλινη επιφάνεια για να μην νοτίσει η βάση της.
  • Τη σερβίρουμε ζέστη.

πηγή:argiro.gr

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV