spot_img

Ψητή βελουτέ σούπα με λαχανικά και λάδι τρούφας

Εάν δοκιμάσεις να φτιάξεις σούπα στο φούρνο δεν θα επιστρέψεις ποτέ στη σούπα της κατσαρόλας.  Βελούδινη, γεμάτη γεύση με νότες “ξεροκαμμένου” δημιουργεί την αίσθηση ότι τρως κάτι εντελώς διαφορετικό. Και πραγματικά, η σούπα με ψητά λαχανικά είναι η πιο νόστιμη.

Υλικά

  • 1 πατάτα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 300 γρ κολοκύθα (ψίχα καθαρισμένη)
  • 5 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 1 κτγ τζίντζερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κτσ λάδι τρούφας

Για το γαρνίρισμα

  • Γιαούρτι (1 κτσ για κάθε πιάτο)
  • λάδι τρούφας  (1 κτσ για κάθε πιάτο)
  • κολοκυθόσπορος (1 κτσ για κάθε πιάτο)

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια μέτριου μεγέθους.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε τέταρτα και το σκόρδο σε φέτες
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Σερβίρουμε απευθείας τη σούπα στα μπολ και γαρνίρουμε με έξτρα γιαούρτι, κολοκυθόσπορο και λάδι τρούφας.

coolartisan.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV