spot_img

Ρεβίθια με κάρι και κουρκουμά

Μια διαφορετική, πικάντικη και πολύ υγιεινή εκδοχή για τα ρεβίθια, που μας ταξιδεύει στην Ινδία.

Τα ρεβίθια αποτελούν βασικό κομμάτι της ελληνικής διατροφής. Βέβαια χρειάζονται προετοιμασία. Συνήθως τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε άφθονο κρύο νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει λίγη σόδα φαγητού.

  

Ένα  σνακ με ρεβίθια είναι πικάντικα τραγανά ρεβίθια.

  • 500 γρ. ρεβίθια χοντρά
  • 1 κ.σ. σόδα φαγητού
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε κομματάκια
  • 1 κ.σ. κάρι σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό στο οποίο έχουμε ρίξει 1 κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού. Ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει καλά.
  2. Τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε τακτικά.
  3. Όταν σταματήσουν να αφρίζουν ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα μπαχαρικά και τα καρότα.
  4. Σιγοβράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι κι αφήνουμε άλλη μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια.
  6. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και τον προσθέτουμε στο τέλος. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5΄ για να δέσει η σάλτσα.

Cook’ s tip

Tο κάρι είναι μείγμα μπαχαρικών που παρασκευάζεται από 20-30% κουρκουμά αναμειγμένο με κόλιαντρο, κύμινο, κάρδαμο και διάφορα είδη πιπεριών. Για πιο εξωτική γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξύσμα λεμονιού με ξύσμα λάιμ.

Icooktoheal.com

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV