spot_img

Σοκολατόπιτα με καρύδια και αμύγδαλα

Μια καταπληκτική συνταγή για σοκολατόπιτα με καρύδια και αμύγδαλα που θα τους ξετρελάνει όλους.

Σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη, με υγρή σοκολάτα και απίστευτη γεύση. Εύκολη συνταγή για γλυκό σοκολάτας σαν σουφλέ.

Υλικά για τη σοκολατόπιτα με καρύδια και αμύγδαλα:

  • 125 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γρ. σοκολάτα 60% ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. καρύδι και αμύγδαλο (αλεσμένα πούδρα)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για το σερβίρισμα:

  • Χτυπημένη κρέμα
  • Καραμελωμένοι ξηροί καρποί
  • Λίγο κακάο

Για τη σοκολατόπιτα με καρύδια και αμύγδαλα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Η σοκολάτα πρέπει να είναι ψιλοκομμένη.

Τα αμύγδαλα και τα καρύδια πρέπει να είναι αλεσμένα σε πούδρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.

Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε 1 φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατ. και στρώνουμε στη βάση αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βουτυρώνουμε και το αντικολλητικό χαρτί.

Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι.

Βάζουμε κατσαρόλα μικρού μεγέθους με λίγο νερό να ζεσταθεί.

Τοποθετούμε επάνω ένα μπολ που να μην ακουμπάει στο ζεστό νερό.

Βάζουμε στο μπολ του μπεν μαρί την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το βούτυρο σε κομμάτια και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα και αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.

Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα σοκολάτας το αφήνουμε στον πάγκο για 10 λεπτά να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ωστόσο βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι.

Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστούν απαλές κορυφές μαρέγκας.

Αφήνουμε τη μαρέγκα στο πλάι.

Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους στην λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας εντατικά.

Προσθέτουμε τα τριμμένα αλεσμένα καρύδια και αμύγδαλα κι ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε στη σοκολάτα το 1/3 της μαρέγκας και με μαλακή σπάτουλα απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα να αραιώσει ελαφρά η σύστασή του.

Προσθέτουμε τη μισή από την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά αναδιπλώνουμε.

Τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.

Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα για 4 με 5 φορές να χαθεί η μαρέγκα μέσα στη σοκολάτα.

Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Πηγή:argiro.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV