Της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Μια καταπληκτική και εύκολη συνταγή για σολομός με πικάντικες φακές και φασολάκια που θα τους ξετρελάνει όλους.
Σολομός με πικάντικες φακές και φασολάκια, ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε και να απολαύσετε!
Για το σολομό και τις φακές
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κλων. σέλερι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 καυτερή πιπέρια
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πάστα κάρυ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2½ φλ. φακές
- 250 γρ. φρέσκα φασολάκια
- 1 φλ. αποφλοιωμένα ντοματίνια
- Μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 φιλέτα φρέσκο σολομό
Για τη σάλτσα:
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- Λίγες σταγόνες κόκκινο ξύδι
- Λίγο αλάτι
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά.
- Ανακατεύουμε τακτικά να μαλακώσουν για 3 με 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κόλιανδρο, το κύμινο και την πάστα κάρυ και ψήνουμε για 1 με 2 λεπτά να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.
- Προσθέτουμε τις φακές και 4 φλ. νερό.
- Αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μην λιώσουν.
- Προσθέτουμε τότε αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια, τα ντοματίνια ολόκληρα και λίγο ώμο ελαιόλαδο και βράζουμε δυνατά για 5 με 7 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με σταγόνες ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα μέχρι ο σολομός να λιώνει με πιρούνι σε φλούδες-κομμάτια. Περίπου για 6 με 7 λεπτά συνολικά.
Για την βινεγκρέτΧτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι με λίγο αλάτι.
Για το σερβίρισμα:
- Ισομοιράζουμε τις φακές σε πιάτα, βάζουμε λίγες φλούδες – κομματάκια σολομού, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή:argiro.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!