spot_img

Σολομός με ψητά λαχανικά

Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια υγιεινή και λαχταριστή συνταγή για σολομό με ψητά λαχανικά που θα ευχαριστήσει όλους!

#tsoulotip: Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά που θα μας άρεσαν, αρκεί να τα κόψουμε όλα στο ίδιο μέγεθος, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα σολομού με δέρμα, 300 γρ. το καθένα

3 κ.σ. μέλι

1 κ.σ.  πάπρικα καπνιστή

1 ραντίτσιο μεγάλο, κομμένο κυδωνάτο

1 μεγαλο iceberg, κομμένο κυδωνάτο

250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C, στον αέρα.

2.Τοποθετούμε τα κομμάτια σολομού σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μέλι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιάς χρήσης.

3.Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.

4.Παράλληλα, τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα άλλο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στον ίδιο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

5.Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τον σολομό με τα ψητά λαχανικά.

πηγή:giorgostsoulis.com

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV