spot_img

Σουπιές με κολοκυθάκια

Του Chef Γρηγόρη Χέλμη

Υλικά

3 μεσαίες σουπιές καθαρισμένες και ανοιγμένες στη μέση
8 κολοκυθάκια με τον ανθό τους
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 ποτηράκι κρασί λευκό
Χυμό από ½ λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας κοφτές πελτέ
Ελαιόλαδο/αλάτι/πιπέρι/φύλλο δάφνης/μαϊντανός

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα που χωράει τα κολοκυθάκια σε μία σειρά, σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον γυρνάμε για 1-2 λεπτά να σοταρίστει.

Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι, προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσει τα κολοκυθάκια, και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα, το φύλλο δάφνης και αλατοπίπερο.

Βράζουμε σε ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και αποσύρουμε.
Αλατοπιπερώνουμε τη σουπιά και την πουδράρουμε με λίγο αλεύρι.

Σε καυτό τηγάνι με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τηγανίζουμε τη σουπιά για 2 λεπτά από κάθε μεριά. Αφαιρούμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ζουμί από τα κολοκυθάκια.

Βράζουμε μέχρι να γλασάρει, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια προσεκτικά να μην σπάσει ο ανθός, ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV