
Ένας συνδυασμός γεύσεων που ταιριάζει απόλυτα είναι οι σουπιές με το σπανάκι. Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.
Η συνταγή είναι εύκολη και υγιεινή, και πάρα πολύ νόστιμη.
ΥΛΙΚΑ:
- 3 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές -600-700 γρ.
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους -ψιλοκομμένα
- 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
- 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Οι σουπιές με σπανάκι και ρύζι, γίνονται κλασικά λεμονάτες αλλά μπορούν να γίνουν και κοκκινιστές με ντομάτα.
Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σουπιές για 4-5΄ να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια και το πράσο. Σοτάρουμε για 2-3′ και προσθέτουμε το σπανάκι.
Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3΄. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20΄.
Στο τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στύβουμε το χυμό ενός λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Βράζουμε 1-2΄. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι κι αφήνουμε το σπανακόρυζο με τις σουπιές να σταθεί για 10′ να μελώσει.
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!