spot_img

Σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο.. μια σπιτική συνταγή που κάποιοι θα την απολαύσουν με ρύζι και κάποιοι με κιμά.. ο καθένας επιλέγει τι του αρέσει!!

Υλικά :

  • 1 λάχανο αφράτο
  • 500 γρ. κιμά ανάμεικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό)
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1 φλ. ρύζι για γεμιστά
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αυγολέμονο:

  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλση:

  • Καθαρίζουμε το λάχανο και αφαιρούμε με μαχαίρι το κοτσάνι στο κέντρο
  • Τοποθετούμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
  • Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε καλά το κιμά
  • Βγάζουμε ένα ένα το λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα.
  • Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
  • Στρώνουμε στη βάση μιας κατσαρόλας λαχανόφυλλα Τοποθετούμε επάνω τους λαχανοντολμάδες στη σειρά, τον έναν κοντά στον άλλον και τους σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.
  • Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει.
  • Προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV