Λεμονάτα στήθη κοτόπουλου με την τραγανή τους κρούστα από Corn Flakes χωρίς γλουτένη. Ταιριάζουν απίστευτα με σαλάτες ή τραγανές πατάτες φούρνου. Ευχαριστήσου τα αρώματα φρέσκων μυρωδικών τόσο όταν δοκιμάσεις το αποτέλεσμα αλλά και κατά την παρασκευή του!
Συστατικά:
25 γρ. Corn Flakes
4 στήθη κοτόπουλου (χωρίς κόκαλο)
1 1/2 κ.γ αλάτι
75 γρ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.γ. ζάχαρη
Προαιρετικά:
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα:
Μαϊντανό
Παρασκευή:
- Αλάτισε με 1 κ.γ. αλάτι τα στήθη κοτόπουλου.
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που μπορεί να μπει και σε φούρνο και τσιγάρισε τα στήθη κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Κόψε το λεμόνι στη μέση.
- Στίψε το χυμό (1 κ.σ.) και κράτα το στην άκρη.
- Κόψε το λεμόνι σε φέτες και τοποθέτησέ τις ακριβώς κάτω από το κοτόπουλο πάνω στο τηγάνι.
- Βάλε το μαϊντανό, τα 50 ml. από το ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι, ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε πολτοποιητή και λιώσε τα μέχρι να γίνει μια λεία μάζα. Πρόσθεσε τα corn flakes και θρυμμάτισέ τα λίγο.
- Κάλυψε γύρω γύρω τα στήθη κοτόπουλου με τη σάλτσα βοτάνων.
- Ψήσε στο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά ή μέχρι τα στήθη κοτόπουλου να ψηθούν καλά.
- Σέρβιρε με φύλλα μαϊντανού.
Πηγή:xorisglouteni.schaer.com
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!