spot_img

Στήθος κοτόπουλου με κρούστα μυρωδικών

Λεμονάτα στήθη κοτόπουλου με την τραγανή τους κρούστα από Corn Flakes χωρίς γλουτένη.  Ταιριάζουν απίστευτα με σαλάτες ή τραγανές πατάτες φούρνου. Ευχαριστήσου τα αρώματα φρέσκων μυρωδικών τόσο όταν δοκιμάσεις το αποτέλεσμα αλλά και κατά την παρασκευή του!

Συστατικά:

25 γρ. Corn Flakes

4  στήθη κοτόπουλου (χωρίς κόκαλο)

1 1/2 κ.γ αλάτι

75 γρ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 ματσάκι μαϊντανό

1 κ.γ. ζάχαρη

Προαιρετικά:

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα:

Μαϊντανό

Παρασκευή:

  • Αλάτισε με 1 κ.γ.  αλάτι τα στήθη κοτόπουλου.
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που μπορεί να μπει και σε φούρνο και τσιγάρισε τα στήθη κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Κόψε το λεμόνι στη μέση.
  • Στίψε το χυμό (1 κ.σ.) και κράτα το στην άκρη.
  • Κόψε το λεμόνι σε φέτες και τοποθέτησέ τις ακριβώς κάτω από το κοτόπουλο πάνω στο τηγάνι.
  • Βάλε το μαϊντανό, τα 50 ml. από το ελαιόλαδο, ½ κ.γ.  αλάτι, ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε πολτοποιητή και λιώσε  τα μέχρι να γίνει μια λεία μάζα. Πρόσθεσε τα corn flakes και θρυμμάτισέ τα λίγο.
  • Κάλυψε γύρω γύρω τα στήθη κοτόπουλου με τη σάλτσα βοτάνων.
  • Ψήσε στο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά ή μέχρι τα στήθη κοτόπουλου να ψηθούν καλά.
  • Σέρβιρε με φύλλα μαϊντανού.

Πηγή:xorisglouteni.schaer.com

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV