spot_img

Συνταγή για γρήγορο σιμιγδαλένιο ψωμί στο τηγάνι σε 8 λεπτά!

Όλοι μας λατρεύουμε το σιμιγδαλένιο ψωμί, αλλά όπως και να το κάνουμε το σπιτικό είναι πιο νόστιμο από τους περισσότερους φούρνους. Ποιος κάθεται όμως να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία για να φάει ψωμάκι; Κάπου εδώ έρχομαι εγώ για να σου αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεσαι!

Σου έχω βρει μία πεντανόστιμη και απίστευτα εύκολη συνταγή για να φτιάξεις ψωμί από σιμιγδάλι χωρίς να χρησιμοποιήσεις τον φούρνο. Ναι, πολύ καλά διάβασες! Για το συγκεκριμένο ψωμί θα χρειαστείς μόνο ένα τηγάνι με καπάκι και μέσα σε 8 λεπτά αφού φουσκώσει η ζύμη θα μπορείς να απολαύσεις το ψωμί σου. Δεν υπάρχει πιο γευστική και γρήγορη συνταγή, γι’ αυτό δοκίμασε την και θα με θυμηθείς!

Τα υλικά  για δύο καρβέλια ψωμί 

  • 2 κούπες ζεστό νερό (400 ml)
  • 1 ξηρή μαγιά (10 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (20 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (20 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (10 γραμμάρια)
  • 1 κούπα σιμιγδάλι (120 γραμμάρια)
  • 4 κούπες αλεύρι (480 γραμμάρια)
Εκτέλεση συνταγής

Ξεκινάμε λοιπόν όπως και σε κάθε ζυμάρι βάζοντας το ζεστό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αν στο ζύμωμα δούμε ότι κολλάει πολύ προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι, αλλά προσοχή γιατί δεν θες να είναι πολύ σφιχτό το ζυμάρι σου. Απλά να ξεκολλάει από τα χέρια στο ζύμωμα.

Στη συνέχεια, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μία ώρα, κλείνοντας το μπολ με ένα καπάκι ή με μεμβράνη. Μόλις περάσουν τα 60 λεπτά, βγάλε τη ζύμη από το μπολ και χώρισε την στα δύο, αφού πρώτα λαδώσεις τα χέρια σου για να μην κολλήσει η ζύμη.

Έπειτα, λάδωσε λίγο τον πάγκο σου και ρίξε λίγο σιμιγδάλι. Βάλε επάνω τη ζύμη για το ένα ψωμί και πίεσε την ελαφρώς για να ανοίξει. Ρίξε λίγο ηλιέλαιο στην πάνω πλευρά του, ρίξε και πάλι σιμιγδάλι και άλλαξε πλευρά για να το πιέσεις ελαφρώς και πάλι να σταθεροποιηθεί το σιμιγδάλι. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνεις και για το δεύτερο ψωμί.

Τώρα βάλε το ένα ζυμάρι στο βουτυρωμένο τηγάνι και σκέπασε το, χωρίς να ανάψεις το μάτι της κουζίνας και άστο να φουσκώσεις 15-20 λεπτά.

Για να το ψήσεις τώρα, άναψε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και βάλε επάνω το τηγάνι σκεπασμένο με το καπάκι. Μετά από 3 λεπτά βγάλτο και κούνα το τηγάνι για να ξεκολλήσει η ζύμη και με μια ξύλινη σπάτουλα σήκωσε το για να δεις αν έχει πάρει χρώμα. Το χρώμα που θα έχει είναι αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες.

Όταν είναι έτοιμη η μία πλευρά, λογικά σε 5 λεπτά για να ζεσταθεί και το τηγάνι, βάλε ένα ξύλο κοπής για να γυρίσεις το τηγάνι. Ρίξε λίγο λάδι στο τηγάνι και βάλε να ψήσεις την άλλη πλευρά του ψωμιού. Τόσο εύκολα θα έχεις ένα πραγματικά απίστευτο σιμιγδαλένιο ψωμί.

Η επόμενη κίνηση θα είναι να δοκιμάσεις την ίδια συνταγή προσθέτοντας λίγη φέτα για να φτιάξεις τυρόψωμο ή ελιές για ελιόψωμο . Πίστεψε με, δεν θα έχεις φάει πιο νόστιμο τυρόψωμο. Είναι δοκιμασμένο! Αν είσαι από τους αρχάριους στη μαγειρική μη μου αγχώνεσαι. Μπορείς να δεις όλη τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί!

Πηγή:ediva.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV