spot_img

Συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες

Αν θέλεις να απέχεις από το κρέας αλλά αγαπάς τους κεφτέδες θα φτιάξεις τους πιο γευστικούς με κολοκύθια και φέτα.

Συστατικά
  • 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα και στραγγισμένα 
  • 2 αυγά 
  • 250 γρ. θρυμματισμένη φέτα 
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένα
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο 
Τρόπος Μαγειρέματος
  • Ρίχνεις αλάτι στα κολοκύθια και τα αφήνεις στο σουρωτήρι για 5-10 λεπτά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα κολοκύθια, τα αυγά, τη φέτα, τα άλευρα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Πλάθεις τους κεφτέδες και τους αλευρώνεις
  • Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί και περιμένεις να κάψει
  • Τηγανίζεις τους κεφτέδες για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Tους αφαιρείς έναν-έναν από το τηγάνι με την τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Τους σερβίρεις ζεστούς.

πηγή:tlife.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV