Οι φράουλες, αυτό το φρούτο στο οποίο μόνο οι αλλεργικοί αντιστέκονται, βρίσκονται πια όλο το χρόνο στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Όμως αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους, είναι στην εποχή τους και γεμάτες μυρωδιά και γεύση! Η παρακάτω συνταγή για τάρτα φράουλα εγγυάται επιτυχία και υπόσχεται να ενθουσιάσει όλη την οικογένεια!
Και ποιος δεν τρελαίνεται να δοκιμάσει μια φρέσκια τάρτα με φράουλες;
Συστατικά:
80 γρ. Mix C
3 αυγά
60 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
600 γρ. φράουλες
λίγο χυμό λεμόνι
400 γρ. κρέμα γάλακτος
140 γρ. άχνη ζάχαρη
18 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
Για την επικάλυψη
φράουλες (125 γρ. από τα 600 γρ.)
μισό ποτήρι μαρμελάδα φράουλα
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
Παρασκευή:
- Χωρίστε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
- Χτυπήστε τα ασπράδια και την μισή ποσότητα ζάχαρης.
- Χτυπήστε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσουν.
- Ενώστε το μείγμα των κρόκων και το μείγμα του ασπραδιού.
- Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το στο παραπάνω μείγμα. Αναμείξτε τη ζύμη.
- Απλώστε τη ζύμη σε φόρμα τάρτας (με αποσπώμενη βάση) που έχετε απλώσει λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ᵒC για περίπου 12-15 λεπτά (πάνω και κάτω αντιστάσεις και τοποθετήστε τη φόρμα στη μέσαια σχάρα).
- Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε την βάση της τάρτας να κρυώσει σε μια σχάρα.
- Τοποθετήστε την βάση μπισκότου σε μια πιατέλα και τυλίξτε γύρω του ένα τσέρκι για τούρτες.
Εκτέλεση της κρέμας
- Πλύντε τις φράουλες και καθαρίστε τις.
- Βάλτε σε ένα μιξεράκι 475 γρ. από τις φράουλες με την άχνη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και λιώστε τις.
- Πάρτε 5 κουταλιές από τις λιωμένες φράουλες και διαλύστε μέσα τη σκόνη ζελατίνης.
- Βάλτε το για πολύ λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η ζελατίνη και μετά προσεκτικά ρίξτε το στην υπόλοιπη σάλτσα φράουλας.
- Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε σαντυγί και ανακατέψτε τη με το μείγμα από τις φράουλες.
Συναρμολόγηση
- Προαιρετικά βρέξτε τη βάση με λικέρ κεράσι ή φράουλα.
- Ρίξτε τη μισή κρέμα γέμισης στη βάση και απλώστε 125 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες. Μετά ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάλτε στο ψυγείο για δυο ώρες.
- Για το τέλος, ανακατέψτε 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη με 3 κουταλιές της σούπας νερό.
- Ζεστάνετε τη μαρμελάδα φράουλα σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα το μείγμα ζελατίνης. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
- Κόψτε στη μέση τις υπόλοιπες φράουλες και ανακατέψτε τις με το ζελέ που φτιάξατε παραπάνω.
- Τοποθετήστε τις πάνω στη τάρτα.
- Αφήστε για μια νύχτα την τάρτα στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα βγάλτε το τσέρκι και σερβίρετε.
πηγή: xorisglouteni.schaer.com
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!