spot_img

Τάρτα μανιταριών

 

Της Κατερίνας Βάζου

Υλικά:

Έτοιμο φύλλο σφολιάτας ή τάρτας αν βρείτε

Υλικά για τη γέμιση:

  • 400 γρ μανιτάρια πορτομπέλο
  • 200 γρ λευκά μανιτάρια
  • 150 γρ βασιλομανίταρα
  • 3 κ.σ  ελαιόλαδο
  • 4 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
  • 3 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά 
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί που λιώνει
  • 150 γρ. φέτα
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος προαιρετικά )
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι

​Εκτέλεση για τη γέμιση:

Σοτάρω σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και ανακατεύω όχι όμως πολύ συχνά για να μην κατεβάζουν υγρά. Αφαιρώ τα μανιτάρια και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το φρέσκο κρεμμυδάκι με το πράσο και την φρέσκια ρίγανη. Ενώνω τα σοταρισμένα μανιτάρια με τα κρεμμυδάκια και αφήνω να πέσει η θερμοκρασία τους .Στη συνέχεια μπορώ να βάλω μέσα στο μείγμα των μανιταριών τα αυγά μου χτυπημένα, το γιαούρτι και τα τυριά.  

Εκτέλεση:

Λαδώνω ένα ταψάκι στρόγγυλο ή τη ταρτιέρα και τοποθετώ το φύλλο αφήνοντάς το να πέσει ελαφρώς από έξω. Αδειάζω όλο το μείγμα και το στρώνω ομοιόμορφα. Το φύλλο που περισσεύει το γυρίζω από πάνω.  Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω στους 180 βαθμούς για 20′ περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.

Καλή επιτυχία !!!

 

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV