spot_img

Τέλεια κοκκινιστά κεφτεδάκια με πατάτες

Ποιος δεν λατρεύει τα κεφτεδάκια. Ειδικά αν είναι μαγειρεμένα σπιτικά από τα χέρια της μαμάς.

Υλικά:

  • λίγες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 70 ml κόκκινο κρασί ξηρό
  • 350 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ελαφρά χτυπημένα στον πολυκόφτη
  • 90 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγη ρίγανη ξερή
  • λίγο θυμάρι ξερό τριμμένο
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος κατά προτίμηση
  • 150 γρ. ψωμί χωριάτικο, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε λίγο νερό και καλά στυμμένο
  • ρίγανη και θυμάρι
  • 1 αυγό
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια προσεκτικά για 2-3 λεπτά Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  • Αλατίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα Ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και προσθέτουμε το κρασί και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, 250 ml νερό, αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Τοποθετούμε από πάνω τα κεφτεδάκια, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι.

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV