Τίποτα δεν μπορεί να μας χαρίσει χειρότερη αναπνοή από το σκόρδο. Κι αν δεν μπορέσατε να αντισταθείτε σε εκείνο το τζατζίκι ή τη σκορδαλιά, ιδού η λύση.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο έδωσαν επιτέλους λύση στο… αιώνιο ερώτημα: «να φάω σκόρδο ή να μην φάω για να μην μυρίζω;». Η απάντηση είναι να φάτε, αφού σύμφωνα με νέα μελέτη τους, λίγο ωμό μήλο ή μαρούλι μπορεί να σας απαλλάξει από τη δυσάρεστη οσμή του σκόρδου στην ανάσα σας.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχοντες μάσησαν σκόρδο για 25 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κατανάλωσαν κατευθείαν 1 από τις 5 διαφορετικές εναλλακτικές (νερό, μήλο, μαρούλι, φύλλα δυόσμου ή πράσινο τσάι). Το μήλο και το μαρούλι φαίνεται πως μείωσαν αποτελεσματικά τη συγκέντρωση των ουσιών του σκόρδου που… σαμποτάρουν την ανάσα, μέσα σε 30 λεπτά.
Το μαρούλι και το μήλο εξουδετερώνουν τα μόρια του σκόρδου που προκαλούν δυσοσμία και η καθαρή αναπνοή επανέρχεται.
Αν και για τους περισσότερους η πρώτη αντίδραση είναι να πλύνουν τα δόντια τους, η οσμή του σκόρδου δεν αντιμετωπίζεται έτσι αποτελεσματικά, καθώς οι ουσίες του δεν βρίσκονται μόνο στο στόμα, αλλά περνούν στο αίμα και τους πνεύμονες, απ’ όπου και δημιουργούν την άσχημη οσμή. Το μαρούλι ή το μήλο, όμως, αντιδρούν και εξουδετερώνουν τα μόρια αυτά και η καθαρή αναπνοή επανέρχεται.
Προσέξτε, μόνο, να μην περιμένετε πολύ, γιατί αν το σκόρδο περάσει στην κοιλιά και το αίμα –μια διαδικασία που απαιτεί μόλις λίγα λεπτά- το μαρούλι και το μήλο… θα παραδώσουν τα όπλα.
Πηγή:clickatlife.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!